Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

από Κατερίνα Κουτροκόη, Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:22 μ.μ. ·

Συνάδελφοι,
Την ώρα που η Συγκυβέρνηση ετοιμάζεται για τη χαριστική βολή σε ό,τι έχει απομείνει από στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, που κλείνει νοσοκομεία και σχολεία, πο πετάει στα σκουπίδια τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους, που αναγκάζει τους συνταξιούχους να τρώνε από τα σκουπίδια, που, με βάη τις δηλώσεις των Υπουργών Εργασίας και Πολιτισμού, πρέπει ο κλάδος μας να ξεχάσει τα εποχικά επιδόματα και τις συλλογικές συμβάσεις, άρα και τις συντάξεις, που πρέπει να δεχτούμε το τέλος των ΔΗΠΕΘΕ και την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των Κρατικών Θεάτρων, το Προεδρείο του ΣΕΗ κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει τηνκινητοποίηση του κλάδου.

Το Προεδρείο του Σωματείου, που αποτελείται από τους "ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ", την "ΚΙΝΗΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ" (ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ) και τη στήριξη της "ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ" (Ν.Δ.), ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να συγκαλέσουν Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να πάρουμε απόφση συμμετοχής του ΣΕΗ στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26-9-12.

Ζητήσαμε εδώ και καιρό να γίνει Γενική Συνέλευση και ενώ μετά από το αίτημάμας αποφασίστηκε στο Δ.Σ. καθυστερούν να υλοποιήσουν την απόφαση.

Σαμποτάρουν εδώ και καιρό την ενημέρωση και συσπείρωση του κλάδου, καταργώντας κάθε δημοκρατική διαδικασία.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε πώς άρχισαν τη δράση τους αυτές οι παρατάξεις, που ουσιαστικά λειτουργούν ως ΜΙΑ. Ενω η απόφαση του κλάδου στις εκλογές του ΣΕΗ ήταν η παράταξή μας να έρθει πρώτη δύναμη, μετά τις εκλογές του Σωματείου ενώθηκαν και πέταξαν την παράταξή μας από το Προεδρείο (κάτι που είχαν άλλωστε συμφωνήσει πριν από τις εκλογές), αδιαφορώντας επιδεικτικά για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Καθόλου τυχαία

Αποδεικνύεται ο ρόλος που ήρθαν να παίξουν. Να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική, ακολουθώντας πιστά τα βήματα του εργοδοτικού συνδικαλισμού που όλα τα χρόνια έδιωξε τους εργαζόμενους από τα σωματεία τους, βάζοντας πλάτη για την κατάργηση των δικαιωμάτων τους. Άρα, μόνο ακομμάτιστη παράταξη δενμπορεί να χαρακτηριστεί η παράταξη των "ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ".

Συνάδελφοι, η απεργία αποφασίστηκε από ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ κάτω από την πίεση των Σωματείων που στηρίζουν το ΠΑΜΕ.

Η ΠΟΘΑ (η ομοσπονδία μας) αναγκάστηκε να ακολουθήσει, κάνοντας όμως τα πάντα για να τορπιλίσει την επιτυχία της απεργίας. Αρνούνται συστηματικά να κάνουν διοικητικά συμβούλια, παίρνοντας μόνοι τους αποφάσεις.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ

Να καθαρίσουμε το Σωματείο μας παό το σάπιο συνδικαλισμό. Να είμαστε όλοι στη Γενική Συνέλευση και να πάρουμε θέση. Να τους καταγγείλει ο ίδιος ο κλάδος. Να έρχεστε στο Σωματείο και να ζητάτε ενημέρωση. Κανένας στο σπίτι του. Μόνο ενωμένοι είμαστε δυνατοί.

Να απαντήσουμε στις μεθοδεύσεις του Προεδρείου συμμετέχοντας στην απεργία

Διαδηλώνοντας μαζικά με το ΠΑΜΕ. Η παράταξή μας θα κάνει προσυγκέντρωση την Τετάρτη 26-9-2012 στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10 π.μ. Να μη λείψει κανείς.

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΒΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

Η ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ.

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Το Ιστολόγιο της Γραμματείας Παιδείας Ζακύνθου του ΠΑΜΕ: Οταν οι «Αντιμνημονιακοί» αποκαλύπτονται!

Το Ιστολόγιο της Γραμματείας Παιδείας Ζακύνθου του ΠΑΜΕ: Οταν οι «Αντιμνημονιακοί» αποκαλύπτονται!: Στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για τη νέα σχολική χρονιά (4/9/2012), οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, κατέθεσαν την παρακάτω πρόταση:  ...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ: "Σιχαμένα τσολια" και άλλα ...καλλιτεχνικά

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ: "Σιχαμένα τσολια" και άλλα ...καλλιτεχνικά: "Τσόλια και μάλιστα σιχαμένα"(!!) η Αλεξίου και η Γαλάνη κατά τον Μ.Καψή! Τι να πείς γι αυτό τον άνθρωπο, οτιδήποτε θα είναι λίγο. "Μαν...